وب سایت کتاب سل دانلود پی دی اف کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن سید علی خامنهای PDF را برای شما عزیزان آماده کرده است. کتاب **طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن** اثر **آیتالله سید علی خامنهای**، رهبر معظم انقلاب، در ماه رمضان سال ۱۳۵۳ به نگارش درآمد. این کتاب شامل سخنرانیهای آیتالله خامنهای در مسجد امام حسن (ع) مشهد است، زمانی که ایشان به عنوان یک روحانی مبارز جوان در حال فعالیت بودند. سخنرانیهایی که به دلیل محتوای عمیق و آموزشی خود، توجه مردمی از تمام اقشار جامعه را جلب میکرد. این جلسات به نوعی کلاسهای آموزشی به شمار میرفت و حاضران با اشتیاق و علاقه در آنها شرکت میکردند. برای خرید و دانلود کتاب های بیشتر همراه کتاب سل باشید.
نقد کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن سید علی خامنهای
کتاب «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» مجموعهای از بیانات رهبر انقلاب اسلامی، آیتالله خامنهای، در ماه رمضان سال ۱۳۵۳ در مسجد امام حسن مجتبی (ع) مشهد است. این اثر در زمانی نوشته شده که هنوز خبری از حکومت اسلامی و جامعهای بر مبنای کلمه توحید نبود. در آن دوران، ایشان با استناد به آیات قرآن کریم و رهنمودهای اسلامی، اصول و مبانی جامعه اسلامی را پایهگذاری کردند. این سلسله جلسات را میتوان بهعنوان یک بازتعریف و بازخوانی مجدد مفاهیم اساسی دین اسلام در نظر گرفت. دینی که در طول قرنها به دلیل حاکمیت ظالمان، به یک عادت شخصی و بیحیات تبدیل شده بود و نتوانسته بود به رشد و پویایی جوامع مسلمان کمک کند. با رجوع به ریشههای دین و بازخوانی متون اصلی آن، میتوان دریافت که دین اسلام برای نجات بشر از ظلم و استکبار آمده است. این ظلم ممکن است از جانب هوای نفس یا حاکمان مستکبر باشد. پیامبران الهی، ناجیان واقعی بشریت هستند که با پیامآوری از سوی حق تعالی، در تلاش برای رهایی انسانها از قید و بندها و هدایت آنها به سوی آزادی حقیقی میباشند. تفسیری شیرین و جذاب از دین که سالها به فراموشی سپرده شده بود و چهرهای تلخ و عقبمانده از دین در اذهان ایجاد کرده بود. آیتالله خامنهای با درک عمیق از معارف دینی و امید به آیندهای روشن که در آن اسلام دوباره جان تازهای میگیرد، در زمان اختناق شدید رژیم پهلوی، تصمیم به تدریس مبانی اسلام ناب محمدی گرفتند!
بخشی از کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن سید علی خامنهای
در زمان پیغمبر، هم پیغمبر مدعی عبودیت و اطاعت خدا بود، هم آنکسانیکه در جبههٔ مقابل او، با او میجنگیدند، اخلال میکردند، رهبران و آقایان و رهبانان مسیحیت و احبار یهود، اینها هم ادعا میکردند. «وَ قالَتِ الیَهودُ وَ النَّصاریٰ نَحنُ اَبناءُ اللّهِ»، یکذره هم بالاتر از پیغمبر؛ او میگفت من بندهٔ خدا هستم، اینها میگفتند ما فرزندان و پسران خدا هستیم. آنها فکر میکردند که اطاعت خدا دربست در اختیار آنهاست. یا به تعبیر دیگر بگویم، خودشان فکر نمیکنند؛ بعضی از نافرمانان خدا اینجور وانمود میکنند که مطیع خدایند، درست است یا نه؟ عدهای هستند که خودشان وقتی با خود خلوت میکنند، مییابند که چه نامهٔ سیاهی دارند؛ میفهمند که آنچه میگویند سرا پا دروغ است، اما به مردم اینجور وانمود میکنند که بندگان خوب خدا و مطیعان و عابدان پروردگارند. اینها درمقابل مردم حقپرستِ واقعی باید ممتاز بشوند، باید مشخص بشوند. این است که اینجا خدای متعال، در مقام بیان اطاعت و لزوم آن برای مؤمنان، اینجور میگوید: «وَ اَطیعُوا اللّهَ وَ الرَّسولَ» اطاعت کنید خدا را و پیامبر را. اگر نمیگفت پیامبر را، دشمنان پیامبر هم میگفتند ما مطیع خداییم؛ لذا بایستی مشخص بشود که اطاعت خدا یعنی چه. آنکسانیکه خود را بندهٔ خدا میدانند، اما بندهٔ فرمانِ قانون خدا نیستند، عمل به قانون نمیکنند، ملتزم به لوازم این بندگی نیستند، اینها چطور میتوانند بگویند ما بندهٔ خداییم؟ «اَطیعُوا اللّهَ وَ الرَّسولَ» اطاعت کنید خدا را و رسول را، «لَعَلَّکم تُرحَمونَ» شاید مورد رحم پروردگار قرار گیرید. رحم خدا یعنی چه؟ مورد رحم خدا قرار گرفتن یعنی چه؟ اینجا یک مقایسهای بکنید بین بیان قرآن و پندار عامیانهٔ ما. ما میگوییم که اگر گناهکاریم، اگر نافرمانی خدا کردیم، اگر به واجبات و تعهدات و تکالیف عمل نکردیم، اگر چنانچه از منطقههای ممنوعهٔ پروردگار پا عقب نکشیدیم؛ فقط یک امیدواری داریم، آن چیست؟ آن رحم خداست. خدا با رحمتش با ما عمل کند، خدا ما را رحم کند، این داعیه و حرف ماست؛ یعنی حرف معمول اجتماع ما و مردم ما این است. رحمت خدا را برای کجا میدانیم؟ برای آنجا که عمل نکردیم. درصورتیکه نافرمانی کردیم، درصورتیکه منطقهٔ ممنوعهٔ خدا را زیر پا لگدکوب کردیم، مسئولیت و تعهدِ الهی را ملاحظه نداشتیم؛ در یکچنین صورتهایی میگوییم: ما که عمل نداریم، مگر خدا رحممان کند. رحم را، رحم خدا را، رحمت پروردگار را، رقیب عملکردن و جایگزین عملکردن میدانیم. آیهٔ قرآن بهعکس است؛ میگوید عمل کنید، اطاعت کنید، شاید مورد رحمت پروردگار قرار بگیرید. رحمت خدا آنوقتیست که یک ملتی به مسئولیتش عمل کند. خدا آنوقتی به مردمی رحم میکند که او را اطاعت کنند، تکالیف خود را انجام بدهند. هفتصد میلیون مسلمان بنشینند به انتظار ابر رحمت پروردگاری که بر سرشان ببارد، آنوقت راهها را باز کنند تا دزدانِ ناموس و غارتگران دین بیایند همه چیزشان را ببرند؛ به امید رحمت خدا بنشینند؟ پس بگو بنشینند حالا!
معرفی کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن سید علی خامنهای
مباحث ایشان در چهار سرفصل اصلی: ایمان، توحید، نبوت و ولایت مطرح شده است. ایشان تلاش کردهاند تا استوانههایی که دین بر آنها استوار است و هدف تمام اعتقادات و اعمال دینی به شمار میروند، بهطور کامل توضیح و تفسیر کنند. یکی از ویژگیهای مهم این مباحث، پیوستگی و ارتباط تمامی این اصول با یکدیگر است؛ بهگونهای که تحقق هر یک از این اصول، منوط به اعتقاد و احیای دیگر اصول است. به همین دلیل، در مباحث پایانی روشن میشود که چرا دینی که از پذیرش ولایت رهبر تهی باشد، نمیتواند نماینده اسلام حقیقی باشد و تنها به یک جسم بیجان از دین بدل میشود که با هر نوع شرک و کفر سازگار خواهد بود. این کتاب نهتنها به تبیین اصول دین میپردازد، بلکه به بازسازی و احیای هویت اسلامی در جامعه نیز کمک میکند و بهعنوان یک منبع الهامبخش برای مسلمانان در جستجوی حقیقت و آزادی عمل میکند.
چرا باید کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن سید علی خامنهای خریداری کنیم؟
حالا که بیش از چهل سال از پیروزی انقلاب اسلامی میگذرد، این کتاب به عنوان یک منبع غنی از معارف قرآنی، به تشنگان علم و معرفت کمک میکند و به نوعی میراث فکری آن دوران را به نسلهای بعدی منتقل میسازد. این اثر نه تنها به تبیین اندیشههای اسلامی میپردازد، بلکه به عنوان یک سند تاریخی نیز ارزشمند است و نشاندهندهی تلاشهای آیتالله خامنهای در آن زمان است.
📌 فهرست مطالب کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن سید علی خامنهای:
- فصل اول : ایمان
- فصل دوم : توحید
- فصل سوم : نبوت
- فصل چهارم : امامت
- فصل پنجم : ولایت
- و…
دانلود رایگان کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی مقام معظم رهبری
طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن pdf انتشارات صهبا
خلاصه کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن
خلاصه کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن انتشارات صهبا
سوالات کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن
به این کتاب امتیاز دهید ?
ادامه مطلب