وب سایت کتاب سل دانلود پی دی اف کتاب تاریخ ادیان جلد ۱ هاشم رضی PDF را برای شما عزیزان آماده کرده است. تاریخ و نقش دین در زندگی بشر از آغاز پیدایش انسانها تا عصر باستان، موضوعی پیچیده و چندبعدی است که نیازمند بررسی عمیق و دقیق است. جالب است که هرچند دوره ماقبل تاریخ عاری از هرگونه اسناد و متون مکتوب است و آثار دینی به جا مانده از آن همگی غیرمکتوب هستند، اما میتوانیم از طریق نظریهها و فرضیههایی که بر پایه یافتههای باستانشناسی و منابع غیرمستقیم شکل گرفتهاند، به درک بهتری از این دوران دست یابیم. تاریخ و رخدادشناسی ادیان به شکلی جدی از زمان اختراع خط، یعنی حدود ۵۰۰۰ سال پیش در سرزمینهای شرق نزدیک آغاز میشود. برای خرید و دانلود کتاب های بیشتر همراه کتاب سل باشید.
نقد کتاب تاریخ ادیان جلد ۱ هاشم رضی
این منطقه، که شامل سرزمینهایی در غرب آسیا و مابین دریای مدیترانه و ایران است، به عنوان خاور نزدیک شناخته میشود و اصطلاحی است که بیشتر در محافل باستانشناسی و تاریخنگاری کاربرد دارد. در این مدت، گرایش به دین همواره در نهاد انسان وجود داشته است. هیچگاه جامعهای بدون دین در تاریخ وجود نداشته و هرچند افراد بیدین در جوامع بودهاند، این افراد هرگز به عنوان یک لایه عمده یا قابل توجه در نظر گرفته نشدهاند و همواره در اقلیت باقی ماندهاند. نفوذ دین در همه جوامع و دوام آن تا به امروز، خود نشانه فطری بودن دین در نهاد انسان است. اگر در گذشته از انسان به عنوان «موجود مستوی القامه» و «موجود اندیشهورز» و «موجود ابزارساز» و «موجود سیاستپرداز» سخن میگفتند، امروزه در عصر موشک و ماهواره و رایانه، از انسان به عنوان «موجود دینورز» نیز یاد میشود.
بخشی از کتاب تاریخ ادیان جلد ۱ هاشم رضی
این درست است که دین، بهویژه در چند سده اخیر، بارها سکندری خورد و نقش بر زمین شد، اما سرانجام، افتان و خیزان، قد راست کرد و اینک استوار و سرافراز ایستاده است. جالبتر آنکه همان کسانی که پس از رنسانس از فلاخن علم به دین سنگ پرتاب کردند و آن را از دایره زندگی بیرون نمودند، اینک فرزندانشان دین را قدر مینهند و بر صدر مینشینند. این روند نشاندهنده یک چرخه تاریخی است که در آن دین همواره به نوعی بازگشت و احیا داشته است. بهطور خاص، میتوان گفت که قرن آینده، اگر باشد، دین را رقم میزند. به گفته آندره مالرو، «قرن بیست و یکم یا قرن دین است و یا نیست».
معرفی کتاب تاریخ ادیان جلد ۱ هاشم رضی
دین در تاریخ همواره بهعنوان حربهای برای ستمگران علیه ستمدیدگان و هم اسلحهای برای ستمدیدگان علیه ستمگران عمل کرده است. دین میتواند هم توجیهگر وضع اسفبار موجود باشد و هم برهمزننده آن. این دوگانگی نشاندهنده قدرت دین در شکلدهی به رفتارهای اجتماعی و سیاسی است. دین هم میتواند موجب سکوت و سکون شود و هم مایه حرکت و اعتراض باشد. در واقع، دین در کارنامهاش هم انسانکش و هم انسانپرور بوده است. این تناقضات در کارکرد دین، نشاندهنده عمق و پیچیدگی آن است و به ما این امکان را میدهد که دین را نه تنها بهعنوان یک پدیده فرهنگی، بلکه بهعنوان یک نیروی اجتماعی و سیاسی مورد بررسی قرار دهیم. در نهایت، دین به عنوان یک عنصر کلیدی در زندگی بشر، همواره در حال تحول است و با تغییرات اجتماعی، سیاسی و فرهنگی همگام میشود. این تحولات و چالشها، دین را به سمت نوآوری و بازنگری در اصول و مبانی خود سوق میدهند. بهاینترتیب، دین نه تنها بهعنوان یک مفهوم ثابت و ایستا، بلکه بهعنوان یک پدیده پویا و متغیر در تاریخ بشری باقی میماند.
چرا باید کتاب تاریخ ادیان جلد ۱ هاشم رضی خریداری کنیم؟
بینشی نو و واقعگرایانه در تاریخنگاری، اساس و زیر بنای تاریخنویسی راستین و اصیل را تشکیل میدهد. پژوهشها و کاوشهایی که در بستر حوادث و رویدادهای تاریخی انجام میشود، باید بر بنیان و اساسی درست و واقعبینانه استوار باشد. این به این معناست که باید رویدادها و وقایع را بهگونهای که بودهاند، مورد بررسی قرار داد و بر مبنای پدیدههای علت و معلولی آنها را تحلیل کرد. این فرآیند نیازمند دیدگاهی است که از سختاندیشیها و تعصبهای کوتاهمدت فاصله بگیرد و به واقعیتهای تاریخی نزدیکتر شود. عظمت و بزرگی در پیرایهبندیهای ناراست و دروغپردازیهای فریبکارانه نیست، بلکه شکوهمندی و بزرگواری در واقعیت و درستی رویدادها و بازگوگری بیشائبه از آنهاست. دین و مذهب بهعنوان برگزیدهترین رهآورد و ارمغان کهنترین تمدنهای جهان باستان، نقش مهمی در شکلدهی به هویت انسانی و اجتماعی ایفا کردهاند. دین و مذهب نه تنها روش سلوک افراد در اجتماع را تعریف میکنند، بلکه اخلاق را به معنای عام و گستردهاش نیز تحت تأثیر قرار میدهند. روشها و شیوههایی مانند جادوگری، افسونگری، طلسماندازی و ساحری، به عنوان عواملی در تاریخ بشری مطرح شدهاند که در طول زمان توسط سودجویان بهعنوان ابزارهایی برای نفوذ در دین و اخلاق به کار رفتهاند. این روشها به نوعی در پیوند با دین و اخلاق قرار دارند و نشاندهنده این هستند که چگونه عناصر انسانی در این فرآیندها گنجانده شدهاند. بر این اساس، باید با روشنگری و درستاندیشی توجه داشت که هرگونه خردهگیری و انتقادی که به جنبههای الحاقی دین معطوف میشود، ممکن است به جداسازی میان راستی و نادرستی منجر شود. این جداسازی میتواند به تحریف واقعیتهای تاریخی و دینی بیانجامد و در نهایت، به درک نادرست از دین و مذهب و تأثیر آنها بر جامعه منجر شود. لذا ضروری است که در تاریخنگاری و پژوهشهای دینی، به واقعیتها و حقایق پایبند باشیم و از هرگونه تحریف و سوءاستفاده جلوگیری کنیم تا بتوانیم به درکی عمیق و جامع از دین و تاریخ بشری دست یابیم.
وندیداد هاشم رضی pdf
دانلود رایگان کتاب های هاشم رضی
دانلود کتاب ازدواج مقدس هاشم رضی
کتاب زرتشت هاشم رضی
خودآموز خط و زبان اوستایی هاشم رضی
به این کتاب امتیاز دهید ?
ادامه مطلب