وب سایت کتاب سل دانلود پی دی اف کتاب منابع و مآخذ عشایر ایران گرداوری موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران PDF را برای شما عزیزان آماده کرده است. بخش تحقیقات عشایری موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران از سال ۱۳۵۶ با هدف جمعآوری و انتشار منابع و مآخذ فارسی مربوط به عشایر ایران آغاز به کار کرد. این تلاشها به منظور مستند کردن و ساماندهی اطلاعات پراکندهای که در زمینه زندگی، فرهنگ و تاریخ عشایر وجود داشت، صورت گرفت. برای خرید و دانلود کتاب های بیشتر همراه کتاب سل باشید.
نقد کتاب منابع و مآخذ عشایر ایران گرداوری موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران
حاصل این پژوهشها در ابتدا در سال ۱۳۵۷ منتشر شد و سپس در سال ۱۳۶۰ نسخههای تکمیلی آن که شامل ۲۸۰ منبع و مآخذ فارسی مرتبط با عشایر ایران بود، به صورت زیرکسی منتشر گردید. این نسخهها به عنوان اولین گام در راستای گردآوری اطلاعات جامع و معتبر در مورد عشایر ایران شناخته میشوند. در مرحله سوم، در سال ۱۳۶۱، پژوهشگران این موسسه موفق شدند یکصد و بیست منبع دیگر نیز به این مجموعه افزوده و در نهایت در سال ۱۳۶۲ تمامی منابع و مآخذ مذکور را در هم ادغام کرده و به صورت ۴۰۰ منبع و مآخذ فارسی عشایر ایران منتشر کنند. این تلاشها نشاندهنده عزم و اراده پژوهشگران برای ارتقاء سطح دانش و آگاهی در مورد فرهنگ و تاریخ عشایر ایران است.
بخشی از کتاب منابع و مآخذ عشایر ایران گرداوری موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران
فعالیتهای این بخش هیچگاه متوقف نشد و بر اساس این اندیشه، جمعآوری منابع و مآخذ با همکاری پژوهشگران علاقهمند ادامه یافت. به عنوان نمونه، صد منبع و مآخذ منتشر شده در نسخههای زیراکسی در سال ۱۳۶۳ به کوشش آقای شاهرخ ترغیبی، گواهی بر استمرار این تلاشهاست. انگیزه اصلی تدوین این کتاب، وجود مقالات فراوان ولی پراکندهای بود که به مسائل مختلف عشایر ایران پرداخته بودند. بسیاری از این مقالات و کتب به دلیل پراکندگی و عدم دسترسی آسان، از دید عموم دور مانده بودند. به علاوه، دسترسی به نشریات پراکنده سازمانهای دولتی و نشریات منتشره در شهرستانها به شدت دشوار بود و این موضوع باعث میشد که آگاهی از اطلاعات مرتبط با عشایر ایران به شدت محدود شود.
معرفی کتاب منابع و مآخذ عشایر ایران گرداوری موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران
یکی از چالشهای اصلی در این مسیر، عدم اعرابگذاری صحیح اسماء عشایری در منابع اصلی بود. این موضوع، به ویژه در مواردی که دسترسی به مطلعین محلی ممکن نبود، باعث میشد که ضبط املائی برخی از اسماء نادرست باشد. با این حال، پژوهشگران تا حد امکان در تصحیح این موارد دقت لازم را اعمال کرده و سعی کردند تا اطلاعات دقیق و قابل اعتمادی را ارائه دهند. هدف نویسندگان این کتاب، نشان دادن یکپارچگی ایلات، عشایر، خاندانها و دودمانهای شهری ایران فرهنگی است. این تلاش به منظور ایجاد یک راهنمای جامع برای شناسایی و درک تاریخ و فرهنگ هر ایل، عشیره، طایفه، تیره و خاندان در دورهها و مکانهای مختلف انجام شده است.
چرا باید کتاب منابع و مآخذ عشایر ایران گرداوری موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران خریداری کنیم؟
کتاب به طور خاص به عشایر و طوایف صحرانشین و همچنین دودمانها و خاندانهای شهرنشین پرداخته است. نویسنده بر این باور است که بیشتر شهرنشینان نیز در گذشته صحرانشین بودهاند و برای بهبود شرایط زندگی، به یکجانشینی روی آوردهاند. این روند هنوز هم ادامه دارد؛ چادرنشینان با نامهای ایلی خود به زندگی شهری وارد میشوند و با همان نامها به حیات خود ادامه میدهند. این کتاب نه تنها به مستند کردن تاریخ و فرهنگ عشایر ایران کمک میکند، بلکه به عنوان منبعی ارزشمند برای پژوهشگران، دانشجویان و علاقهمندان به فرهنگ و تاریخ ایران نیز به شمار میآید.
دانلود کتاب منابع و مآخذ عشایر ایران pdf
دانلود رایگان pdf کتاب منابع و مآخذ عشایر ایران
کتاب منابع و مآخذ عشایر ایران گرداوری موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران
دانلود کتاب منابع و مآخذ عشایر ایران pdf
پی دی اف منابع و مآخذ عشایر
ادامه مطلب