وب سایت کتاب سل دانلود پی دی اف کتاب برخی بررسی ها درباره جهان بینی ها و جنبش های اجتماعی در ایران احسان طبریPDF را برای شما عزیزان آماده کرده است. احسان طبری، یکی از مهمترین نظریهپردازان **حزب توده**، در کتاب خود با عنوان **برخی بررسیها پیرامون جهان بینیها و جنبشهای اجتماعی در ایران**، به معرفی برجستهترین متفکران سیاسی و اجتماعی ایران پرداخته و سعی میکند جریان اندیشه را در فرهنگ این سرزمین به تصویر بکشد. این کتاب، که در سال ۱۳۴۸ منتشر شده است، تلاشی است برای ترسیم یک طرح کلی از تفکرات مردم ایران از پیش از اسلام تا زمان نگارش اثر. در این کتاب، طبری به بررسی مفاهیم **حق** و **باطل** میپردازد و نشان میدهد که این دو مفهوم در طول تاریخ، دستخوش تغییرات بسیاری شدهاند. او به این نکته اشاره میکند که هر فردی در هر جبههای که قرار گیرد، خود را در جبههی حق تصور میکند و به امید رستگاری ابدی زندگی میکند. به عنوان مثال، **آدولف هیتلر** و طرفداران **رایش سوم** خود را برحق میدانستند و دیگران را گمراهانی میپنداشتند که باید از سر راه برداشته شوند. همچنین، مشی سیاسی **استالین** نیز در دورهای پیروان بسیاری داشت که حاضر بودند جان خود را در این راستا فدا کنند. برای خرید و دانلود کتاب های بیشتر همراه کتاب سل باشید.
نقد کتاب برخی بررسی ها درباره جهان بینی ها و جنبش های اجتماعی در ایران احسان طبری
نظریههای سیاسی **مارکس** و **انگلس** نیز در ایران طرفدارانی پیدا کرد، به ویژه در شرایطی که کشور پس از جنگ جهانی دوم با مشکلات اقتصادی و نابرابریهای اجتماعی مواجه بود. در این وضعیت، سخن از **تکریم طبقهی کارگر** و **عدالت اجتماعی** به میان آمد و جوانان بسیاری به این جریان سیاسی جذب شدند. اگر به آن دوران نظر بیفکنیم، پیوستن به جریان **مارکسیسم** به عنوان بهترین و دمدستیترین راهحل به نظر میرسید؛ راهی که بسیاری از جوانان به آن پیوستند. اولین دانشجویی که جذب تئوری عدالت اجتماعی در مارکسیسم شد و به **گروه ۵۳ نفر** راه یافت، **احسان طبری** بود. او جوانی بود که قرار بود یکی از مهمترین نظریهپردازان حزبی شود که چند سال بعد، **حزب توده** نام گرفت. طبری با تحلیلهای عمیق و بینشهای اجتماعیاش، نقش بسزایی در شکلگیری تفکرات سیاسی آن زمان ایران ایفا کرد و به عنوان یکی از چهرههای کلیدی در تاریخ اندیشههای چپ در کشور شناخته میشود. کتاب **برخی بررسیها پیرامون جهان بینیها و جنبشهای اجتماعی در ایران** نه تنها به بررسی تاریخ اندیشههای سیاسی در ایران میپردازد، بلکه نشاندهندهی تأثیرات عمیق اجتماعی و اقتصادی بر شکلگیری این اندیشهها نیز هست. طبری با نگاهی انتقادی و تحلیلی، به بررسی ریشههای مشکلات اجتماعی و اقتصادی ایران پرداخته و تلاش میکند تا راهحلهایی برای آن ارائه دهد. این اثر، به عنوان یکی از منابع مهم در تاریخ اندیشههای سیاسی ایران، همچنان مورد توجه پژوهشگران و علاقهمندان به تاریخ معاصر کشور قرار دارد.
بخشی از کتاب برخی بررسی ها درباره جهان بینی ها و جنبش های اجتماعی در ایران احسان طبری
در فلسفهی خیام دو نوع پرخاش را از هم باید تمیز داد: پرخاش علیه نظام موجود اجتماع و معتقدات خرافى و پرخاش علیه سرنوشت طبیعى انسان، علیه طبیعت. اعتراض به مرگ، اعتراض به طبیعت سپرى و فناپذیر انسان یکى از مواضیع عمدهی فلسفه خیام است. براى خیام مفهوم نیست که چگونه کوزهگر هر جام لطیف وجود را چنین بىرحمانه مىشکند و حال آنکه حتى مستى از گسستن ترکیب پیاله احتراز دارد. براى خیام مفهوم نیست که چرا باید فلک لعبتباز ما را چون لعبتکانى چند به بازى وادارد و سپس با گستاخى به صندوق عدم باز گرداند. چرا باید چون آبى از مخازن پنهانى بیرون جوشید ولى چون بادى با سرعت گذشت و در افقهاى دور محو شد. شگفتى خیام که به هر جهت به وجود مبدأ مرید و عادل و عاقلى براى جهان ولو به شکل عام فلسفى آن باور داشت بیش از شگفتى یک آتهئیست است که منکر وجود چنین مبدایى است. اگر چه همین اعجاب در قبال ناچیز و سپنج بودن زندگى انسان و بىدادگرانه بودن مرگ مردمشکار، ناچار خیام را به تردید در اصل مطلب و در وجود آفریدگارى براى جهان وامىدارد زیرا اگر در واقع جهان آفرینندهی خردمندى داشت، بعید مىنمود که وى راضى مىشد که چنین بىرحمانه رشتههاى زندگى را بدرّد. بدینسان اعتراض خیام علیه طبیعت، علیه فناپذیرى انسان به صورت اعتراض علیه اجتماع و مذاهب مسلط نیز بروز مىکند و این نوع اعتراض با هم پیوند مىیابد. مسألهی مرگ و فناپذیرى انسان به مثابه معمایى بغرنج در برابر بسیارى از متفکران باستانى مطرح بود. آه دردناک از نهاد هر انسانى در برابر این تاراج طبیعت از بساط رنگین شعورها، عواطف، تفکرهاى خلاق، احساسات ظریف و قرایح و معلومات و تبحرهاى حیرتانگیز انسانها برمىآید.
معرفی کتاب برخی بررسی ها درباره جهان بینی ها و جنبش های اجتماعی در ایران احسان طبری
**احسان طبری**، متفکر و نظریهپرداز برجسته **حزب توده**، در **دانشکدهی حقوق** تحصیل کرد و پس از آن به تکمیل معلومات خود در حوزههای **علوم ادبی** و **فلسفی** پرداخت. او با ارتباط با **تقی ارانی**، هستهی اولیهی حزب توده را شکل داد و **گروه ۵۳ نفر** را تأسیس کرد. در سال ۱۳۱۶، **رضاشاه پهلوی** اعضای این گروه را دستگیر و به زندان انداخت. پس از **شهریور ۱۳۲۰** و آزادی از زندان، طبری در انتخابات حزب به **کمیتهی مرکزی** راه یافت. پس از **ترور نافرجام محمدرضاشاه**، طبری به همراه دیگر اعضای حزب به **شوروی** رفت و در رشتههای **علوم اجتماعی، فلسفه و تاریخ** مدرک دکترا گرفت. او که منابع بسیاری را در زمینههای ادبیات، تاریخ و فلسفه مطالعه کرده بود، کتابهای تحلیلی متعددی منتشر کرد. مطالعهی کتاب **برخی بررسیها پیرامون جهانبینیها و جنبشهای اجتماعی در ایران**، تسلط او بر تاریخ و ادبیات ایران را به خوبی نشان میدهد.
چرا باید کتاب برخی بررسی ها درباره جهان بینی ها و جنبش های اجتماعی در ایران احسان طبری خریداری کنیم؟
در این کتاب، طبری به بررسی **جنبشهای اجتماعی** ایران پیش و پس از اسلام میپردازد و مهمترین چهرههای این جریان مانند **مزدک، بابک خرمدین، حسن صباح، سهروردی** و **سید علیمحمد باب** را معرفی میکند. همانطور که نویسنده در مقدمهی کتاب اشاره میکند، مقالات این اثر طی **ده سال** نوشته شده و به همین دلیل یکدست نیست. همچنین، بسیاری از شخصیتهای تاریخی که در جنبشهای اجتماعی ایران نقش داشتهاند، در این کتاب ذکر نشدهاند. طبری به این موضوع آگاه است، اما معتقد است که خواننده با مطالعهی این کتاب، دیدی کلی از فرهنگ چندهزارسالهی ایران به دست میآورد. طبری در دو کتاب دیگر با عناوین **فروپاشی نظام سنتی و زایش سرمایهداری در ایران** و **جامعهی ایران در دورهی رضاشاه**، مطالعات خود را در حوزهی تاریخ ایران تکمیل کرده است. کتاب **برخی بررسیها پیرامون جهانبینیها و جنبشهای اجتماعی در ایران** برای اولین بار در **سال ۱۳۴۸** منتشر شد. در **شصتوپنجمین سالگرد تأسیس حزب توده** (سال ۱۳۸۵)، این کتاب دوباره به چاپ رسید. همچنین، **عزیزالله علیزاده** با همکاری **انتشارات فردوس**، به منظور آشنایی پژوهشگران با عقاید متفکران حزب توده، این کتاب مهم احسان طبری را در **سال ۱۳۹۵** روانهی بازار کرد. این اثر نه تنها به عنوان یک منبع معتبر در تاریخ اندیشههای سیاسی ایران شناخته میشود، بلکه به تحلیل عمیق جنبشهای اجتماعی و فرهنگی ایران نیز میپردازد و تأثیرات آن را بر جامعهی معاصر بررسی میکند.
📌 فهرست مطالب کتاب برخی بررسی ها درباره جهان بینی ها و جنبش های اجتماعی در ایران احسان طبری:
- بخش اول: ویژگی ها و دگرگونی های جامعه ایرانی در پویه تاریخ
- بخش دوم: سخنان انگلیس درباره جوامع خاورزمین
- بخش سوم: در جست و جوی برخی مقولات اقتصادی در ادبیات کلاسیک
- و …
- بخش چهل و سه: عبدالرحیم طالبف تبریزی – دوران، زندگی و اندیشه وی
کتاب جنبش های اجتماعی در ایران
دانلود کتاب برخی بررسی ها احسان طبری
دانلود کتاب کژراهه احسان طبری pdf
کتاب جامعه ایران در دوران رضا شاه پهلوی
متن شعر امید از احسان طبری
به این کتاب امتیاز دهید ?
ادامه مطلب